Εργαστήριο – Πρατήριο Τηλ.: 26450 22553 | Υποκ/μα Αθηνών Τηλ.: 21052 27121

Ελληνικά   Deutsch   English   

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Το σαλάμι φτιάχνεται από φρέσκο χοιρινό κρέας, το οποίο αφού αποστεωθεί και περάσει από χειρονακτική απολίπωση και απονεύρωση από έμπειρο προσωπικό, γίνεται κιμάς. Το χοιρινό λίπος (λαρδί) κόβεται σε κυβάκια από ειδική λαρδοκοπτική μηχανή. Όλα μαζί, κιμάς, κυβισμένο λίπος, αλάτι, άτριβο πιπέρι, σκόρδο και νιτρικά άλατα, ζυμώνονται έως ότου αναμιχτούν σωστά.

Το μείγμα ενθυκεύεται σε ζωικό έντερο, δένεται σε τεμάχια με το χέρι, το οποίο αποτελεί και μέρος του παραδοσιακού τρόπου παραγωγής, κομπιάζετε σε ζεύγη και κρεμιέται στον θάλαμο ωρίμανσης. Καθώς το σαλάμι μας είναι προϊόν φυσικής ωρίμανσης, χρειάζεται από 8 έως 16 ημέρες ωρίμανσης, ανάλογα με την διάμετρο του εντέρου και τις καιρικές συνθήκες.
Copyright 2016 Ιωβ Μαλακάσης,
Σαλάμι, Εργαστήριο – Πρατήριο: Ζαμπελίων 34 και Γολέμη, 31100, Λευκάδα,
Τηλ.: 26450 22553, Fax: 26450 22363,
Υποκ/μα Αθηνών: Μεγ. Αλεξάνδρου 126 και Αγ. Όρους, Κεραμικός, Αθήνα,
Τηλ.: 21052 27121, Fax: 21095 23362, E-mail: iovis@otenet.gr, info@salami-lefkados.gr