ΙΣΤΟΡΙΑ

Το σαλάμι Λευκάδος Ιώβ Μαλακάση υπάρχει στην ελληνική αγορά για εξήντα έξι χρόνια και η εταιρεία μας έχει τις ρίζες της πίσω στη μεταπολεμική περίοδο.

Ο εμπνευστής και ιδρυτής της, Ιώβ Μαλακάσης, ασχολήθηκε για πρώτη φορά με το σαλάμι Λευκάδος γύρω στο 1945. Το 1952 ανοίγει το δικό του μαγαζί, στο κέντρο της παλιάς πόλης της Λευκάδας που παρασκεύαζε μικρές ποσότητες σαλαμιού και λουκάνικων τα οποία πουλούσε στο μπακάλικο του πατέρα του. Η άριστη ποιότητα και νοστιμιά αύξησαν τη ζήτηση, έτσι ώστε το 1965 μαζί με τα αδέλφια του ιδρύουν την πρώτη εταιρεία «Ιώβ Μαλακάσης και Αφοί» και το 1973 κατασκευάζεται η εγκατάσταση παραγωγής στην οδό Ζαμπελίων 34, στην ανατολική παραλία της Λευκάδας, όπου σήμερα βρίσκεται το κατάστημα λιανικής πώλησης της νέας εταιρείας «ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΕΙΑ ΘΩΜΑ ΙΩΒ ΜΑΛΑΚΑΣΗ Α.Ε.».

Οι νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας κάτω από τη νέα της επωνυμία κατασκευάστηκαν το 2016 – 2017 από τον υιό του Ιώβ, Θωμά Μαλακαση, πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο.
Από το 1952 μέχρι σήμερα, η εταιρεία, έχει δημιουργήσει ένα σταθερό δίκτυο προμηθευτών και πελατών και έχει κάνει γνωστό το σαλάμι Λευκάδος σε όλη την Ελλάδα, ακολουθώντας πάντα την προπολεμική παραδοσιακή συνταγή, την οποία χρησιμοποιούσε ο ιδρυτής της στα πρώτα χρόνια της επιχείρησης.Ως γνώστες και συνεχιστές της παραγωγής αυτού του ιδιαίτερου προϊόντος, βασιζόμενοι πάντα στα υψηλά επίπεδα ποιότητας που έθεσε ο ιδρυτής της και με σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό που τόσα χρόνια μας δείχνει την προτίμησή του, θεωρούμε υποχρέωσή μας τη συνέχιση της παρασκευής αυτού του ιδιαίτερου και άριστου ποιοτικού εδέσματος.