Παράβλεψη περιήγησης

Εργαστήριο – Πρατήριο Τηλ.: 26450 22553

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Το σαλάμι φτιάχνεται από φρέσκο χοιρινό κρέας, το οποίο αφού αποστεωθεί και περάσει από χειρωνακτική απολίπωση και απονεύρωση από έμπειρο προσωπικό, γίνεται κιμάς. Το χοιρινό λίπος (λαρδί) κόβεται σε κιβάκια από ειδική λαρδοκοπτική μηχανή. Όλα μαζί τα υλικά, κιμάς, κυβισμένο λίπος, αλάτι, άτριβο πιπέρι, σκόρδο και νιτρικά άλατα, ζυμώνονται έως ότου αναμιχτούν σωστά.

Το μείγμα ενθηκεύεται σε ζωικό έντερο, δένεται σε τεμάχια με το χέρι, το οποίο αποτελεί και μέρος του παραδοσιακού τρόπου παραγωγής, κομπιάζετε σε ζεύγη και κρεμιέται στον θάλαμο ωρίμανσης. Καθώς το σαλάμι μας είναι προϊόν φυσικής ωρίμανσης, χρειάζεται από 8 έως 16 ημέρες ωρίμανσης, ανάλογα με τη διάμετρο του εντέρου και τις καιρικές συνθήκες. 

Πολιτική για τα cookies

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣCOOKIEΔΙΑΡΚΕΙΑ
google.com_ga
_gat
_gid
1P_JAR
APISID
DV
HSID
NID
SAPISID
SID
SIDCC
SSID
UULE
Τα cookies στατιστικής ανάλυσης βοηθούν τους ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας να καταλάβουν πώς διαδρούν οι επισκέπτες με την ιστοσελίδας συλλέγοντας και αποστέλλοντας ανώνυμες πληροφορίες.